ROT-avdraget

Ett skatteavdrag som ger lägre arbetskostnader

Om man som privatperson äger den fastighet man bor i kan man använda det som kallas för ROT-avdraget när man anlitar proffshjälp för att renovera, bygga om eller bygga till i fastigheten. Alla myndiga personer som betalar skatt kan få upp till 50 000 kronor i skatteavdrag varje år genom ROT och det är på arbetskostnaderna för ett uppdrag som en subventionen på 30 % görs. För att man skall få avdraget behöver företaget man anlitar betala F-skatt.

VVS-arbeten ger rätt till lägre kostnader

Det går bra att använda ROT-avdraget när du tar hjälp av oss på Rörmokare Katrineholm. Förutom att det finns vissa krav du måste uppfylla måste även själva arbetet vara av en viss art. Det går inte att få avdrag om du bygger ett helt nytt hus, men däremot om du gör en renovering eller skall utöka boytan med en mindre tillbyggnad. Alla arbeten som omfattas finns specificerade på Skatteverkets hemsida.

Vi guidar dig rätt

Förutom att våra rörmokare i Katrineholm är duktiga på sina jobb är de kunniga om ROT-avdraget. Du är välkommen att höra av dig till oss om du undrar ifall ditt projekt kommer ge dig rätt till det subventionerade priset. Om du kan nyttja avdraget drar vi av beloppet på den faktura du får från oss.